Hunajan kotimyynti

Mitä hunaja on?

Hunajan lähtöaine on kukkien mesi, joka koostuu vedestä (n. 55 %), sokereista (n. 40 %) sekä valkuais- ja kivennäisaineista (n. 5 %). Hunajakennostot kerätään mehiläispesistä satokauden päätteeksi. Hunajakennoston päältä kuoritaan vaha pois kuorimakammalla, jonka jälkeen kehä laitetaan hunajalinkoon, jossa hunaja irrotetaan ja valutetaan siivilöintialtaaseen.

Hunajaa käytetään

  • makeutus- ja säilöntäaineena
  • ruoanlaitossa mm. marinoimiseen
  • ulkoisesti haavojen, palovammojen, hiertymien ja ihosairauksien hoitoon
  • kauneudenhoidossa mm. ihon kuorintaan
  • infektiotautien ehkäisyyn ja hoitoon
  • ruoansulatuksen parantamiseen
  • vahvistamaan elimistön tasapainoa
  • tasoittamaan hormonitoimintaa

Ei alle 1-vuotiaille!

Hunaja saattaa sisältää Clostridium botulinum –bakteerin itiöitä, jotka voivat aiheuttaa pienillä lapsilla vakavan ruokamyrkytyksen.